18 Kasım 2009 Çarşamba

Alabalık Haşlama"

Malzemeler
2 adet alabalık
4 adet soğan
3 adet patates
1 adet kereviz
3 adet havuç
2 kaşık un
1 adet limon
½ bardak sıvıyağ
maydanoz
4 bardak su
tuz
Yemek Tarifi
Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin; balığı da temizleyip yıkayın 4parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Bir tencerede yağı kızdırın, önce soğanları kavurun ardından diğer sebzeleri ilave edin. Suyunu tuzunu ayarlayarak orta ateşte kaynatın. Balık dilimlerinde kan kalmayacak şekilde yıkadıktan sonra tepsiye dizin. Üzerine de yumuşamış sebzeleri suyundan arındırıp artarın. Unu 1bardak soğuk suyla karıştırıp, tepsiye dökün, 1bardak ta sebzenin suyundan dökün. Limonu sıkıp suyunu balıkların üzerine gezdirin, kıyılmış maydanozu da ekleyerek orta ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder