18 Kasım 2009 Çarşamba

ORDEK KIZARTMASI

1 adet ördek palazı
1/ 2 demet maydanoz
Tuz-karabiber
1 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 orta boy domates
1/ 2 bardak su
hazırlanışı
1. Temizlenmiş ördeğin karnına ciğer, katı maydanozu sokup ayaklarını gerisine geçirin. Tuz biberle ovuşturun.
2. Ördeği pişireceğiniz tencerede, yağı eritin. Ördeği içine koyup kapağını kapatın. Kısık ateşte arada bir çevirerek 20-30 dk kızarmasını sağlayın. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domates katın. 30 dakika da domatesle pişirin. Sonra 1/ 2 bardak sıcak su ekleyin 5-10 dakika sonra ateşten indirin.
3. Ördeği gögsünden keserek iki parçaya ayırın. Bir servis tabağına yerleştirin; üzerine salçasını döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder