18 Kasım 2009 Çarşamba

"Denizci Usülü Midye"

Malzemeler
80 adet iç midye
3 bardak su
1 adet küçük soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
1 fincan zeytinyağı
1,5 bardak balık suyu
1 adet limon
maydanoz
dereotu
tuz
kırmızıbiber
yemek tarifi
Suyu bir tencerede kaynatıp 1tatlı kaşığı tuz katın ve harlı ateşte 3dk iç midyeleri haşlayın. Yumuşayan midyeleri delikli kepçe ile ayrı bir kaba alın. Ayrı bir tencere içinde zeytinyağını kızdırıp unu kavurun, rengi dönünce balık suyunu ilave edin koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın. Kıvamı gelince midyeleri buraya katın. Soğanı ve sarımsağı rende yapın, ufak bir tavada az yağda kavurun kıyılmış maydanoz ile dereotunu ekleyin, kırmızıbiberi serpip limonu sıkın. Bu karışımı midyelere bulayarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder