19 Kasım 2009 Perşembe

lAkdeniz Usulü Köfte


Malzemeler:

- kereviz yaprağı
- 1 adet kereviz
- 100 gr körpe havuç
- 2 kutu soyulmuş domates konservesi (800 gr)
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gr arpacık soğanı
- 4 diş sarımsak
- tuz, karabiber
- 80 gr ceviz içi
- 80 gr kurutulmuş domates
- 2 dilim tost ekmeği
- ½ demet maydanoz
- 1 küçük demet fesleğen
- 4 adet ançuez fileto
- 500 gr dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın. Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarımsağı, havucu, erevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarımsak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.


Not:
akşam buzdolabında tutarsanız daha lezzetli olur.






Malzemeler:

- kereviz yaprağı
- 1 adet kereviz
- 100 gr körpe havuç
- 2 kutu soyulmuş domates konservesi (800 gr)
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gr arpacık soğanı
- 4 diş sarımsak
- tuz, karabiber
- 80 gr ceviz içi
- 80 gr kurutulmuş domates
- 2 dilim tost ekmeği
- ½ demet maydanoz
- 1 küçük demet fesleğen
- 4 adet ançuez fileto
- 500 gr dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı sıvıyaĞ

Hazırlanışı:

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın doğrayın. Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarımsağı, havucu, erevizi domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarımsak cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda orta ateşte kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder