Malzemeler
1 su bardağı Amerikan Pirinci
1 çorba kaşığı sumak
4 bardak su
1 şeker kaşığı kırmızıbiber
1 şeker kaşığı kekik
1 çorba kaşığı mısır konservesi
1 adet havuç
2 çorba kaşığı soya yağı
Yeterince tuz
Yemek Tarifi
Önce havuçları küp şeklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp havuç, sumak, kekik, mısır ve yeterince tuz ekleyip kavurun. Bir tencerede 4 bardak su pirinci kaynamaya bırakın. Pirinçler pişmeye başlayınca havuçlu karışımı ilave edip iyice karıştırın kaynamaya bırakın. Pirinçler pişince ateşten alın. Üzerini kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak servis yapın.
18 Kasım 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder