18 Kasım 2009 Çarşamba

"Mısırlı Pirinç Çorbası"

Malzemeler
1 su bardağı Amerikan Pirinci
1 çorba kaşığı sumak
4 bardak su
1 şeker kaşığı kırmızıbiber
1 şeker kaşığı kekik
1 çorba kaşığı mısır konservesi
1 adet havuç
2 çorba kaşığı soya yağı
Yeterince tuz
Yemek Tarifi
Önce havuçları küp şeklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp havuç, sumak, kekik, mısır ve yeterince tuz ekleyip kavurun. Bir tencerede 4 bardak su pirinci kaynamaya bırakın. Pirinçler pişmeye başlayınca havuçlu karışımı ilave edip iyice karıştırın kaynamaya bırakın. Pirinçler pişince ateşten alın. Üzerini kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder