18 Kasım 2009 Çarşamba

"Soğan Çorbası"

Malzemeler
1 su bardağı Amerikan Pirinci
4 su bardağı su
1 adet patates
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
4 adet fesleğen yaprağı
2 çorba kaşığı soya yağı
Yeterince tuz
yemek tarifi
Önce patateslerin soğanların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavada 1 çorba kaşığı soya yağını kızdırıp rendelenmiş soğan patatesleri pembeleşinceye kadar kavurun. Bir tencereye 4 su bardağı suyu ekleyin. Pirinçleri ilave edip kaynatın. Kaynamış olan suyun içine kavrulmuş olan patates soğanları ilave edip karıştırın. Bir kasenin içinde 2 çorba kaşığı un, 1 adet yumurtanın sarısı 2 fincan su ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı kaynamış olan çorbaya ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Çorba hazır olunca dilerseniz üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ya da fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder