18 Kasım 2009 Çarşamba

"Balık Haşlama"

Malzemeler
1kg balık(levrek, kefal, kırlangıç)
7bardak su
6adet patates
2adet kök kereviz
5adet havuç
1adet limon
1demet maydanoz
1fincan zeytinyağı
tuz
Yemek Tarifi
Sebzeleri doğrayarak hazır edin; tencereye su ile birlikte koyun, kapağını kapatın. Yağı tuzu da ekleyerek kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada balıkların pullarını temizleyerek halka şeklinde doğrayın tencereye katıp kapağını kapatmadan 20dk daha kaynatın. Balıklarda pişince kıyılmış maydanoz serpin, limon dilimlerini ekleyin ve 1taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder