18 Kasım 2009 Çarşamba

"Tavuk Çorbası"

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
5 bardak tavuk suyu
0,5 bardak un
2 diş sarımsak
3 kaşık margarin
1 adet limon
tuz
kırmızı pul biber
yemek tarifi
Tavuk göğsünü haşlayın, suyuyla beraber hazır olsun. Ayrı bir tencerede 2kaşık yağı kızdırıp unu kavurun rengi dönünce altını kapatıp soğumaya bırakın. Haşladığınız eti didin. Ilınan unun üzerine yavaşça karıştırarak tavuk suyunu yedirin, topak olmasın. Eti de içine katın ocağı tekrar yakarak karıştıra karıştıra kaynatın. Çorba kaynayınca içine tuz, ezilmiş sarımsak limon suyu ekleyip 2dk daha pişirin ve ocaktan alın. Kalan yağı ufak bir tavada eriterek kırmızı biber serpin servis ederken üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder