18 Kasım 2009 Çarşamba

"Yoğurtlu Patates Çorbası"

Malzemeler
500gr koyun eti
3 adet patates
1 adet soğan
½ bardak nohut
1 fincan pirinç
3 bardak yoğurt
2 kaşık un
1,5 kaşık margarin
1 adet yumurta
1 bardak süt
Yemek Tarifi
Nohudu akşamdan ıslatın. Bir tencere içinde yağı eriterek soğan eti kavurun. Et suyunu salıp çeksin; nohudu ekleyin. Suyunu (bol sıcak su) tuzunu ayarlayın, kaynasınlar. Et nohut pişince pirinci, pirinç pişince de patatesi ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, un ve sütü çırpın, bir bardak soğuk su ekleyin ve 1taşım kaynatın. Bunu da pişen çorbaya gezdirin ve ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder