18 Kasım 2009 Çarşamba

"Fırında Patatesli Dilbalığı"

Malzemeler
1/2 kilo dil balığı filetosu ya da herhangi bir balık eti (kilciklarindan temizlenmis)
1 adet kuru soğan
2 dis sarımsak
3-4 adet patates
2-3 yemek kasigi zeytinyağı
1/2 limon suyu
tuz
karabiber
2 dal maydanoz
yemek tarifi
Patateslerinizi temiz bir fırça ile ya da bir bez parçası ile suyun altında ovarak iyice temizleyin. ( Ben bu işlemden sonra bir süre sirkeli suda da beklettim)
Patateslerinizi elma dilimi gibi kesin.
zeytinyağı ile yağladığınız tavanızda patatesleri 5 dk kadar karıştırarak kavurun. Halka halka doğradığınız soğanları ekleyin. sarımsaklarıda ince ince kıyın. 1-2 dk kadar daha çevirip altını kapatın. Tuzunu ve biberini ayarlayın.
Yıkadığınız ve suyunu süzdüğünüz balık filetolarını tuzlayın ve patateslerinizin üzerine dizin. Limon suyunu balıklarınızın üzerine gezdirin.
1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin.(Piştikten sonra tavamda hiç su kalmamıştı. Daha sulu seviyorsanız su mıktarını artırabilirsiniz.)
Tavanızı alimunyum folyo ile kaplayarak 200 C de pişirin. (Benim kullandığım filetolar çok ince olduklari için 10 dk gibi bir sürede piştiler.)
Piştikten sonra kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder